Błyskawiczne jaja faszerowane

Sposób na takie jaja faszerowane podpatrzyłam w rolce ,, Kulinarne przygody Gatity”. W świątecznym galimaksie przygotowań pokazuje jak łatwo nafaszerować jaja i je kolorowo udekorować na półmisku. Polecam!

  • Składniki:
  • ugotowane jaja na twardo ( ok 5-6 szt)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta pieprzu i soli
  • 4 rzodkiewki
  • kilka gałązek zielonego koperku

Wykonanie:
Ugotowane jaja obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć do miseczki z nich żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, do nich dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Tym nafaszerować połówki białek. Rzodkiewki drobno pokroić i przełożyć na talerz. Tak samo drobno pokroić koperek i przełożyć na następny talerzyk. Nafaszerowane połówki jajek nałożyć farszem na rzodkiewki i osobno kolejne na koperek. Na półmisku układać na przemian rzodkiewkowe i koperkowe połówki jajek. Gatita w swoim przepisie jeszcze dodatkowo nafaszerowała kolejne połówki jajek drobno pokrojonymi ogórkami. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx