Ciasteczka długo kruche

Dziś przepis na ciasteczka, które mogą być długo przechowywane ( nawet do miesiąca) i pozostaną długo kruche.Mogą być również dla cukrzyków, bowiem w swoim składzie mają bardzo mało cukru.

  • Składniki:
  • 30 dag mąki krupczatki
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko i 2 żółtka
  • 10 dag masła

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować pomiędzy papierem do pieczenia na grubość ok. 1 cm.  Dowolną foremką wykrawać ciastka. Piec w nagrzanym piekarniku na blachach piekarnikowych wyłożonych papierem do pieczenia na termoobiegu w temp.170 stopni C do złotego koloru. Z podanej ilości wychodzi 36 ciasteczek.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx