Ciastka kasztanki

Ciastka kasztanki

Ciastka kasztanki

 

Ciastka dla tych co nie lubią piec, a chcą mieć coś słodkiego do kawy.

 

  • Składniki:
  • 40 dag herbatników lub biszkoptów
  • 1 kostka masła
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kieliszek rumu
  • 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki
  • do posypania: wiórki kokosowe, migdałowe, posiekane orzechy włoskie

 

Wykonanie:

Zmielić herbatniki lub biszkopty i włożyć do miski. W rondelku rozpuścić masło z czekoladą. Wlać lekko przestudzone do masy. Dodać resztę składników oprócz posypki. Wszystko dobrze wymieszać. Jeżeli masa będzie za rzadka to dodać herbatników lub cukru pudru, a za sucha to dolać rumu. Ręką formować kulki wielkości kasztanów i obtoczyć je w dowolnej panierce. Ułożyć na talerzu i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx