Ciasto wegetariańskie

Ciasto to jest przeznaczone przede wszystkim dla tych, którzy nie mogą jeść jajek. smaczne, długo wilgotne ciasto bananowo-żurawinowe.  Polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 4 dojrzałe banany
  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. żurawiny suszonej
  • blaszka keksówka

Wykonanie:
Wymieszać olej z cukrem pudrem. Banany obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać do misy miksera. Do całości przesiać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować. Odłączyć mikser i łyżką wmieszać w ciasto uprzednio sparzone i odsączone żurawiny. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 40 min ( do suchego patyczka). Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx