Czerwona frittata z burratą

Dzisiaj Asia uraczyła nas daniem z kuchni włoskiej. Pomysł z książki kucharskiej rodem z Biedronki ,, Czas na Włochy”. Polecam, było pysznie!

  • Składniki:
  • 5 jajek
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz
  • 50 g tartego sera
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • świeża natka pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 sery burrata
  • do dekoracji bazylia

Wykonanie:

Jaja ubić z koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Dodać tarty ser, skrobę i umytą posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki energicznie wymieszać. Papier do pieczenia namoczyć wodą, odsączyć i wyłożyć nim tortownicę .a następnie natłuścić ją oliwą. Wlać ciasto i wstawić do nagrzanego pieca 200 stopni C na 20 min. Na upieczoną frittatę wtłożyć burratę i udekorować ją listkami bazylii. Skropić delikatnie oliwą. Z podanej ilości wychodzą 2 szt. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx