Deser galaretkowy babci

Sprawdzony, prosty ,zawsze się sprawdza na podwieczorek. w upalne dni zamiast bitej śmietany można podawać z gałką lodów. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 galaretki w różnych kolorach np. czerwona i żółta
  • ubita śmietana 30%,  ,,śnieżka” lub gałka lodów
  • dowolne owoce świeże, mrożone lub z puszki
  • tarta czekolada gorzka lub mleczna.

Wykonanie:                                                                                   Zrobić galaretki wg przepisu na opakowaniu. Przygotować ubitą śmietanę i owoce oraz tartą czekoladę. W pucharki najpierw wlewamy jednego koloru galaretkę np. czerwoną i pozostawiamy do stężenia. Na nią nakładamy kawałki owoców i zalewamy tężącą galaretką np. koloru żółtego. Pozostawiamy do stężenia. Na całość nakładamy kleks bitej śmietany i całość przyprószamy tartą czekoladą  lub  kawałkami czekolady. Deser cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Polecam!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx