Duszona brukselka z marchewką

Duszona brukselka z marchewką

Duszona brukselka z marchewką

Smaczna jako przystawka lub dodatek do obiadu. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 1/2 kg brukselki
  • 3-4 marchewki
  • 1 cebula
  • 4 szczypty soli
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy lub oleju

 

Wykonanie:
Brukselki oczyścić i umyć, naciąć na wierzchu jej główki nożem krzyż (traci goryczkę). Cebulę i marchewkę  obrać i drobno pokroić. W rondelku rozgrzać olej lub oliwę, zeszklić na niej cebulę, dodać brukselki i marchew. Podlać małą ilością wody i dusić do miękkości warzyw. Na końcu posolić i do smaku dodać świeżo mielony pieprz. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx