Kapusta jałowcowa

Kapusta jałowcowa

Kapusta jałowcowa

Nie, nie nie pomyliłam się. Ma być kapusta, a nie kiełbasa jałowcowa. Przepis siostry Marii – polecam!

 

 

  • Składniki:
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 8 utłuczonych ziaren owoców jałowca
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

 

 

Wykonanie:
Kapustę umyć i poszatkować. Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek do ich miękkości. Wymieszać ze zmiażdżonymi owocami jałowca, dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać i całość zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 stopni C ok. 30 minut. Kapusta wyśmienita do dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich.

 

Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx