Karkówka z kuchni polowej

 

Taką karkówkę przyrządził Radek Liszewski w ,, Kuchni POLOwej”. Robi ją się szybko i jest smaczna. Polecam!

  • Składniki:
  • 8 plastrów karkówki wieprzowej
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 1/3 szkl. oleju rzepakowego
  • 4 pomidory
  • sól,  pieprz, pieprz cayenne ,czosnek granulowany
  • zielone pesto
  • bazylia suszona

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w plastry ok 1 cm grubości, które należy rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprószyć solą, pieprzem i przyprawami. Jeżeli lubicie ostro to dodajcie pieprz cayenne.  Włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzać olej i na nim obsmażyć z każdej strony rozbite i zamarynowane mięso. Odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomidory umyć i pokroić w plastry. Obłożyć nimi każdy przesmażony plaster karkówki. Na pomidory nałożyć plaster żółtego sera a na to po łyżeczce zielonego pesto. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 25 minut. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx