Klopsy jaglane z syropem klonowym

Polecam smaczne klopsiki, słodkie i miłe dla podniebienia dla dzieci i dorosłych. Wcale nie wyczuć w nich jaglanki. Smacznego!

  • Składniki:
  • 1 torebka kaszy jaglanej
  • kilka łyżek szklanki mleka
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1 jabłko
  • 50 g twarogu
  • szczypta cynamonu( jeżeli nie lubisz tej przyprawy to nie dawaj)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Kaszę w woreczku przelać wrzątkiem i ugotować w wodzie do miękkości. Do miski wsypać pozostałe produkty, jabłko obrać i przetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać z torebki przestudzoną i ugotowaną kaszę. Wszystko razem wymieszać i kłaść łyżką na rozgrzany olej ( łyżka musi być omącona). Smażyć dwustronnie na złoty kolor. Kłaść na talerze i polać syropem klonowym. Jeżeli nie masz możesz zastąpić innym syropem np. malinowym lub gęstą śmietaną. Klopsy na obiad, kolację, podwieczorek czy śniadanie. Smaczne i zdrowe. Polecam!

 

 

 

 

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx