Letnia zupka na żeberkach z fasolką szparagową i marchewką

Dzisiaj zachęcam Was Kochani do ugotowania letniej , pożywnej zupki z młodych warzyw. Polecam!

  • Składniki:
  • 4 młode marchewki
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 1 młody por, liście lubczyku i selera
  • 2 ząbki czosnku
  • natka zielonej pietruszki
  • 2-3 żeberka wieprzowe
  • sól i pieprz
  • śmietana 12%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2-3 młode ziemniaki

Wykonanie:
Wszystkie młode warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Z fasolki obciąć końce i tez pokroić na mniejsze kawałki. W garnku w osolonej wodzie zagotować żeberka i po chwili włożyć warzywa. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć je, wyluzować z kości i spowrotem samo mięso włożyć do zupy. Posypać drobno pokrojonymi liśćmi : lubczyku i selera. chwilę gotować, dodać do smaku sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. W kubku rozetrzeć mąkę ze śmietaną i wlać do tej mieszaniny troszeczkę gorącej zupy. Wymieszać , wlać do zupy , znowu wymieszać, chwilę podgotować i na końcu zupę posypać obficie drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx