Makaron z warzywami i kurczakiem

Zostało Ci trochę mięsa z rosołu i zastanawiasz się do czego go wykorzystać? Zrób drugie danie na patelni z tego mięsa i warzyw , które masz w domu. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 ugotowana część fileta z kurczaka lub inne mięso z rosołu
  • 1 brokuł
  • 300 g makaronu ugotowanego
  • 1 puszka białej fasoli
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • tarty żółty ser do posypania potrawy
  • olej do smażenia
  • szczypta pieprzu cayenne

Wykonanie:
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i obgotować go na półmiękko w osolonej wodzie, a następnie zblanszować żeby nie stracił pięknego zielonego koloru, przekładając go do zimnej wody z lodem. Odsączyć i przełożyć na bok. Na głębszej patelni na oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, potem drobno pokrojony czosnek, dodać przepołowione na pół pomidorki koktajlowe, brokuł i ugotowany makaron oraz pokrojone na mniejsze części mięso z rosołu. Wymieszać, leciutko podgrzać, na wierzch posypać tarty żółty ser, do smaku dodać sól i pieprz, pieprz cayenne i gotowe. Danie szybkie i smaczne. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx