Marchew na słodko

Marchew na słodko

Marchew na słodko

 

Marchew na słodko zjedzą wszyscy Ci, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Smakuje jako sałatka dodana do obiadu połączona z rybą, mięsem lub ryżem.

 

  • Składniki:
  • 1 kg marchewki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z pomarańczy
  • szczypta cynamonu
  • jak kto lubi może dodać 1 łyżkę rodzynek
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:
Marchew obrać, umyć, pokroić na kwadraty lub talarki. Włożyć do garnka i zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy i wodą (tak by była tym płynem przykryta). Gotować do miękkości marchwi. Pod koniec gotowania dodać miód, szczyptę cynamonu i ewentualnie przepłukane rodzynki. Wymieszać i chwilę pogotować. Wyłączyć i dodać sól i pieprz do smaku.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx