Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

 

Prosta, smaczna i na czasie. Serdecznie polecam!

 

  • Składniki:
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • garść rzeżuszki lub natki pietruszki
  • sól
  • cukier
  • olej orzechowy lub oliwa z oliwek
  • sok z 1 cytryny

 

 

Wykonanie:
Młodą kapustę opłukać, odsączyć i posiekać. Jabłka, marchwie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzeżuszkę lub natkę pietruszki drobno pokroić. Wycisnąć sok z 1 cytryny. Wszystko razem połączyć, doprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i polać olejem orzechowym lub oliwą z oliwek wg uznania. Na końcu dodać natkę pietruszki lub rzeżuszkę.

 

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx