Mazurek z przepisu siostry Faustyny. Na kruchym spodzie i cudownie kokosową masą. Możesz dowolnie dekorować w zależności od okazji na jaką został zrobiony. Nie jest trudny w wykonaniu. Szybko masa zastyga, dlatego trzeba ją jeszcze gorącą nakładać na wcześniej upieczony kruchy spód. Polecam!
- Składniki na ciasto kruche:
 - 30 dag mąki pszennej
 - 20 dag masła
 - 6 łyżek cukru pudru ( 10 dag)
 - 3 żółtka
 - 1 cukier waniliowy
 - Składniki na masę kokosową:
 - 3/4 szkl. wiórków kokosowych
 - 2,5 szkl. mleka w proszku
 - 150 g masła
 - 3/4 szkl. mleka ( 150 ml)
 - 100 g cukru ( 6 łyżek)
 
Wykonanie kruchego spodu:
Mąkę przesiać i dodać do niej zimne posiekane nożem masło. Potem cukier i żółtka. Zagnieść z podanych składników ciasto, zawinąć w folię i przełożyć do lodówki na pół godziny. Rozwałkować je pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Przełożyć na blachę, ponakuwać widelcem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Piec 20 min do złotego koloru.
Wykonanie masy kokosowej:
mleko zagotować z cukrem. Dodać masło, gotować do jego rozpuszczenia. Przesiać mleko w proszku i dodać do gotującej się masy wraz z wiórkami kokosowymi. Dobrze wymieszać, odstawić z ognia i jeszcze ciepłe wylać na spód upieczonego mazurka. Dowolnie udekorować. Smacznego!
	

