Nutella piernikowa

Nutella piernikowa

Nutella piernikowa

 

Pyszna nutella piernikowa o niespotykanym smaku i aromacie świątecznego piernika. Doskonała na kanapki i do smarowania płatów tortowych oraz ciast, a w szczególności piernika.

 

 

Wykonanie:
Umyte i osuszone, pozbawione ogonków śliwki drylujemy. Przepuszczamy je przez maszynkę do mięsa lub mielimy w mikserze. Wkładamy do garnka, dodajemy cukry i mieszając od czasu do czasu na małym ogniu smażymy ok. 2 godziny. Pod koniec smażenia do powideł dodajemy kakao i przyprawę piernikową. Smażymy ok. 20 minut. Gorące powidła wkładamy do wymytych i wyprażonych słoików. Szczelnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy!

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx