Pasta do chleba

Proponuję  pastę do chleba prostą, szybka w wykonaniu i ze składników , które akurat są w lodówce. Coś innego na chlebie niż tylko wędlina lub ser. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 p. rzodkiewek
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • ser żółty tarty ok. 50 g
  • 1-2 łyżki majonezu
  • szczypior zielony ( ja miałam z cebuli)
  • sól i pieprzWykonanie:
    Rzodkiewki umyć, odciąć łodygi i końcówki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić. Też drobno pokroić obrane jaja ze skorupek i zielony szczypior. Dodać tarty żółty ser, majonez i sól oraz pieprz do smaku. Wymieszać i można dowolnie przyozdobić np pomidorkami, drobno pokrojoną papryką, tym co macie akurat w lodówce. Smacznego!

    pasta z jajek, rzodkiewek, sera żółtego
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx