Pierś drobiowa z chrzanem i serem

Pomysł z jednej z grup kulinarnych. Trochę pozmieniałam po swojemu i było pyszne danie na obiad. do tego sosik, ziemniaczki i brokuł. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 serka mascarpone
  • 2 łyżki chrzanu
  • 6 plastrów żółtego sera
  • dowolne przyprawy: sól, pieprz , domowa vegeta

Wykonanie:
Pierś oczyścić z błon, rozbić przez folię. Ułożyć na folii tak by rozbite kawałki nachodziły na siebie krawędziami. Posypać solą, pieprzem i vegetą.  Na to rozsmarować serek mascarpone, potem chrzan na całej powierzchni zostawiając na końcu 1 cm od brzegu czystego mięsa. Na powierzchnię chrzanu nałożyć żółty ser. Całość zawijamy w czystą folię spożywczą, zabezpieczamy ją nitką i przekładamy do zimnej osolonej wody. Gotujemy ok. 35 min. Odsączamy z wody, odwijamy z foli i kroimy na dowolne porcje.  Lubię jeszcze na tak przygotowane miąsko nałożyć dla podkręcenia jego smaku łyżeczkę żurawin prosto ze słoika. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx