Pomysł z jednej z grup kulinarnych. Trochę pozmieniałam po swojemu i było pyszne danie na obiad. do tego sosik, ziemniaczki i brokuł. Polecam!
- Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1/2 serka mascarpone
- 2 łyżki chrzanu
- 6 plastrów żółtego sera
- dowolne przyprawy: sól, pieprz , domowa vegeta
Wykonanie:
Pierś oczyścić z błon, rozbić przez folię. Ułożyć na folii tak by rozbite kawałki nachodziły na siebie krawędziami. Posypać solą, pieprzem i vegetą. Na to rozsmarować serek mascarpone, potem chrzan na całej powierzchni zostawiając na końcu 1 cm od brzegu czystego mięsa. Na powierzchnię chrzanu nałożyć żółty ser. Całość zawijamy w czystą folię spożywczą, zabezpieczamy ją nitką i przekładamy do zimnej osolonej wody. Gotujemy ok. 35 min. Odsączamy z wody, odwijamy z foli i kroimy na dowolne porcje. Lubię jeszcze na tak przygotowane miąsko nałożyć dla podkręcenia jego smaku łyżeczkę żurawin prosto ze słoika. Smacznego!