Placek kakaowo-miodowy

Placek kakaowo-miodowy

Placek kakaowo-miodowy

Polecam łatwy do wykonania placek kakaowo-miodowy, którego składniki tylko trzeba ze sobą połączyć i przełożone na blachę upiec. Pozostaje długo świeży, a zawarty w nim dżem daje poczucie smaku słodko-owocowego.

 

  • Składniki:
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki miodu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jaja
  • 3 łyżki dżemu wiśniowego, porzeczkowego lub innego o ulubionym smaku
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody

 

Wykonanie:
Wszystkie składniki razem ze sobą utrzeć mikserem. Przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni C ok. 1 godzinę (sprawdzić patyczkiem czy jest suchy, jeżeli tak to już upieczony). Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, a jeżeli ktoś lubi ciasta bardzo słodkie to polać polewą czekoladową.

 

Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx