Placuszki twarogowe dietetyczne

Proste, łatwe, szybkie i dietetyczne placuszki na śniadanie, obiad lub kolację, a jeżeli polejesz je syropem owocowym i podasz z owocami mogą być też podwieczorkiem. Z podanej ilości składników wyszło mi 7 małych placuszków. Polecam!

  • Składniki:
  • 250 g ( 1 kostka twarogu)-ja miałam półtłusty
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej ( możesz zastąpić dowolną mąką)
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej ( możesz zastąpić ziemniaczaną)
  • 2 jaja
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Do miski włóż twaróg i rozgnieć go widelcem. Dodaj rozmącone jaja, przesianą mąkę ze skrobią i proszkiem. mokrymi rękoma formuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju do ze złocenia obustronnie. Przełóż na ręcznik papierowy i odsącz od tłuszczu. można jeść w takiej postaci lub jeżeli lubisz na słodko to podaj z dżemem, owocami lub polej syropem. Można tez polać gęstym jogurtem.  Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx