Pokazały się zielone szparagi. Postanowiłam je zapiec. I tak oto wyszło pyszne i zdrowe danie. Polecam!
- Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 ser typu camembert
- oliwa z oliwy
- suszony pieprz cayenne
- sól
- marynowany czosnek ( możesz pominąć i dać ulubione świeże zioła)
- garstka pomidorków koktajlowych
Wykonanie:
Szparagi umyć, odciąć grubsze końcówki ( nie wyrzucam, tylko daję do gotowania bulionu na zupę).
Ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ułożyć na środku szparagów. Ser podzielić w poprzek na 2 części i ułożyć w dole szparagów. Wszystko skropić oliwą z oliwek. posolić i oprószyć pieprzem cayenne. na ser ułożyć marynowane ząbki czosnku lub świeże zioła. Zapiec w 180 stopniach C 25 minut. W połowie pieczenia przykryć czubki szparagów papierem do pieczenia lub folią aluminiową by się nie przypiekły. Smacznego!
🍽 😋 👍
a ja od serducha bardzo dziękuję za miłe komentarze i również ciekawe przepisy na Pana blogu. Cieszę się, że mamy z tego obopólną radość a i przy okazji inni mogą skorzystać z naszych doświadczeń i przepisów 🙂