Przystawka z faszerowanych plasterków szynki
Szybka, łatwa i smaczna przekąska, którą mogą zrobić nawet dzieci. Efektownie prezentuje się na talerzu a jeszcze lepiej smakuje. Zachęcam do jej zrobienia!
- Składniki:
- 1 opakowanie szynki z indyka albo Waszej ulubionej szyneczki
- 1 opakowanie 200g twarogu
- 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
- 2 łyżki jogurtu gęstego naturalnego
- szczypta soli i suszonego oregano
- pieprz świeżo mielony do smaku
Wykonanie:
Wyjąć twaróg z opakowania do miseczki i do tego dodać jogurt, chrzan, sól, pieprz i oregano. Wszystko dobrze wymieszać na pastę za pomocą widelca. Na każdy rozwinięty plasterek szynki nakładamy ok. 1 czubatej łyżeczki białego farszu i zawijamy w rożki albo w roladki wg uznania. Można udekorować kleksem ketchupu lub pomidorem, ogórkiem wg uznania.