Pstrąg pieczony

Już kiedyś robiłam cytrynowego pstrąga ( patrz przepis_ teraz też pstrąg w tej samej odsłonie tylko zrobiony o wiele prościej wg przepisu-Chudy w kuchni.  Jest on mniej pikantny ,w łagodniejszej wersji. Tak samo pyszny. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 pstrągi wypatroszone
  • 1 cytryna
  • sól
  • zielona pietruszka
  • folia aluminiowa

Wykonanie:

Pstrągi oczyścić, wysuszyć i posolić. W miejsca nacięcia włożyć plasterki wyparzonej cytryny i parę gałązek zielonej pietruszki. Każdą rybę osobno zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 250 stopni C na 20 minut. Prawda, że łatwy przepis?

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx