Pstrągi w maśle koperkowym

Pstrągi w maśle koperkowym

W marketach można dostać patroszone pstrągi pakowane po 2 szt w opakowaniu. Podaję prosty i szybki sposób ich przygotowania. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 1 op. patroszonych pstrągów
  • 1/3 kostki miękkiego masła
  • pęczek koperku
  • 1 łyżeczka soli
  • folia aluminiowa
  • ręcznik papierowy

 

Wykonanie:
Z ryb usunąć łuski, płetwy i obciąć łby. Umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Miękkie masło utrzeć ze solą i drobno pokrojonym zielonym koperkiem. Podzielić na 2 części i każdą włożyć do środka ryb.
Ryby zawinąć w folię aluminiową tak by u góry było jej zawinięcie (zrobić z nich szczelną paczuszkę).
Piec w temp. 180 stopni C 20-30 minut.
Porada: można je piec z lekko podgotowanymi ziemniakami skropionymi oliwą. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx