Rolada warzywno mięsna nadziewana serem

Po obejrzeniu paru rolek z filmikami kulinarnymi postanowiłam zrobić oto taką roladę:

  • Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego
  • 3 jaja
  • 1 większy tarty surowy ziemniak
  • 1 cebula tarta
  •  pół szkl. poszatkowanej kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • po szczypce: mielonej papryki czerwonej, kolendry, pieprzu
  • 1 łyżeczka kopiasta soli
  • plastry żółtego sera
  •  sos BBQ z nuta brandy ( 1 łyżka do środka, resztę do posmarowania rolady)

Wykonanie:

Do miski wkładamy mięso mielone i resztę składników . Blendujemy na gładką masę. Bierzemy arkusz papieru do pieczenia, smarujemy go olejem i na nim rozkładamy równomiernie zawartość miski. Wygładzamy, na to nakładamy całe plastry żółtego sera i za pomocą papieru, który mamy z nadzieniem zawijamy go w rulon i ostrożnie przekładamy do blachy keksówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy naszą roladę ok. 30 min. Po czym wykładamy , rozwijamy wierzch rolady z papieru i smarujemy ją sosem BBQ.

Wkładamy s powrotem do piekarnika na 10 min. Wykładamy na półmisek z sałatą, kroimy na porcje i delektujemy się tym rarytasem. Jeżeli ktoś lubi bardziej na ostro to polecam do masy przed blendowaniem dodać jeszcze troszeczkę chili.  Smacznego!

rolada warzywno mięsna z nadzieniem serowym

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx