Rolada wegetariańska

Rolada wegetariańska

Rolada wegetariańska

 

Smaczna rolada wegetariańska z twarogu i warzyw, kolorowa ciesząca oko i podniebienie.

 

  • Składniki:
  • pół kg twarogu
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 ogórek świeży
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki żelatyny z przyprawami
  • 5 grzybów marynowanych np. pieczarek domowej roboty (Przepis na marynowane pieczarki)

 

Wykonanie:
Warzywa umyć, pozbyć się nasion w papryce, ogórek świeży i cebulę obrać, wszystko wraz z grzybami drobno pokroić. Twaróg zmiksować, dodać do niego pokrojone warzywa i grzyby. Dodać sól, pieprz, dobrze całość wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wodzy. Lekko ciepłe dodać do wymieszanego twarogu z warzywami. Wszystko ułożyć na foli aluminiowej i uformować w kiełbaskę. Włożyć na noc do lodówki. Można podawać na półmisku z zieloną sałatą lub kłaść bezpośrednio na talerze.
Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx