Roladki z szynki nadziane serkiem
Zrobią je nawet dzieci. Ułożone pięknie na półmisku będą doskonale się prezentować na stole, a jakie smaczne. Oceńcie sami!
- Składniki:
- dowolna ilość plastrów szynki np. 10
- 1 serek Almette śmietankowy
- 1 łyżka kremu chrzanowego
- ogórki konserwowe pocięte w słupki
- pomidorki koktajlowe
- czerwona papryka
- jajo gotowane
- zielona sałata i dowolne warzywa do przystrojenia półmiska z roladkami
- Do zalania galaretą: bulion rosołowy i żelatyna
Wykonanie:
Na plastrach szynki rozsmarować serek Almette rozmieszany z chrzanem i po 1 kawałku pasemka ogórka konserwowanego. Zawinąć roladki tak by zakład był na dole. Udekorować warzywami, całość zalać rosołem zagotowanym z żelatyną i przecedzonym na sicie lekko wystudzonym.
Smacznego 🙂