Roladki nadziane serkiem

Roladki

Roladki z szynki nadziane serkiem

 

Zrobią je nawet dzieci. Ułożone pięknie na półmisku będą doskonale się prezentować na stole, a jakie smaczne. Oceńcie sami!

 

  • Składniki:
  • dowolna ilość plastrów szynki np. 10
  • 1 serek Almette śmietankowy
  • 1 łyżka kremu chrzanowego
  • ogórki konserwowe pocięte w słupki
  • pomidorki koktajlowe
  • czerwona papryka
  • jajo gotowane
  • zielona sałata i dowolne warzywa do przystrojenia półmiska z roladkami
  • Do zalania galaretą: bulion rosołowy i żelatyna

 

Wykonanie:

Na plastrach szynki rozsmarować serek Almette rozmieszany z chrzanem i po 1 kawałku pasemka ogórka konserwowanego. Zawinąć roladki tak by zakład był na dole. Udekorować warzywami, całość zalać rosołem zagotowanym z żelatyną i przecedzonym na sicie lekko wystudzonym.

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx