Rukola z gruszką i jajem

Smaczna, pełna witamin surówka do obiadu, śniadania i kolacji oraz do pudełka na przerwę w pracy. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 jajo gotowane na 1 osobę
  • 1 op. rukoli
  • 2 gruszki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
  • po 1 łyżce: miodu, musztardy, octu winnego białego
  • 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika
  • ser żółty tarty wg uznania

Wykonanie:
Jaja na twardo obrać ze skorup i przeciąć je na połówki .Do salaterki wrzucić umytą i odsączoną  sałatę , dołożyć pestki dyni lub słonecznika, obrane z wyciętymi gniazdami nasiennymi  i pokrojonymi  w kostkę gruszkami.
Oliwę lub olej wymieszać z miodem, octem winnym i musztardą. Polać tym sosem zawartość salaterki. Dodać tarty żółty ser i wszystko wymieszać. Ułożyć na talerzach z połówkami ugotowanych jajek. Smacznego!

rukola z serem i gruszką
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx