Ryba panierowana z kalafiorem i marchewką

Ryba tak zrobiona może być daniem obiadowym dla całej rodzinki. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 kg filetów rybnych ( ja miałam z dorsza)
  • 1 jajo
  • mąka pszenna
  • sól i pieprz
  • kalafior
  • marchew
  • ziemniaki
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Warzywa obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Filety rybne oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Włożyć do rozmąconego jaja i obtoczyć je w mące. Smażyć na złoto na gorącym oleju. Warzywa odcedzić z wody, przełożyć na talerze i dodać po kawałku usmażonej na złoto ryby. całość można posypać drobno pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx