Sałatka z warzyw i wędzonego jesiotra

Kawałek wędzonego jesiotra wraz z innymi produktami zakupiłam drogą internetową z małej firmy ,, Zdrowe wędzonki” z Kórnika. Nigdy jeszcze nie spotkałam się z tak smacznie uwędzonymi i sporządzonymi wyrobami. Szczególnie do gustu mojej rodzinie przypadły kulki z łososia i dorsza. A jesiotr , który otrzymałam nie miał ani jednego ościa!  Do tego każdy produkt był osobno zafoliowany  folią termiczną, na to położony wkład mrożący i wszystko zapakowane w styropianowy termobox. Byłam pod wrażeniem otwierając od nich zamówioną paczkę. Taką oto wyczarowałam sałatę z wędzonym jesiotrem.  Polecam!

  • Składniki:
  • 1 kawałek wędzonego jesiotra
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 3 gałązki selera naciowego
  • 1 op. mix sałat
  • 1 ogórek kiszony ( może być też surowy)
  • natka zielonej pietruszki ( kilka gałązek)
  • 1 łyżka octu żywego z mirabelek ( może być jabłkowy)
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • szczypta czosnku granulowanego

Wykonanie:
Rybę obrać ze skóry i pokroić jej mięso na cząstki. Jaja drobno pokroić, dołożyć do ryby. Sałatę umyć, porwać na mniejsze części a łodygi  selera naciowego po umyciu drobno pokroić. Ogórek kiszony pokroić też na drobne kawałki. Wszystko razem wymieszać w salaterce z majonezem , musztardą i przyprawami do smaku. Posypać drobno pokrojoną natką piertuszki. Taka sałatka jest najlepsza jak troszeczkę postoi w celu ,, przegryzienia się jej składników”.  my się nią delektowaliśmy i wcinaliśmy ją na kolację. Polecam i smacznego!

sałatka z warzyw i wędzonego jesiotra
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx