Ryba w serowym cieście

Jest smaczna i nawet Ci którzy ryb nie uwielbiają chętnie po nią sięgną. Polecam!

  • Składniki:
  • 400g filetów rybnych
  • mąka do obtoczenia filetów + mąka do ciasta
  • 5g proszku do pieczenia
  • przyprawy wg uznania: słodka papryka, czosnek granulowany
  • mleko ile zbierze ciasto
  • 100 g tartego żółtego sera
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Fileta umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i usunąć ewentualne ości. Posypać je pieprzem i solą a następnie obtoczyć w mące .Pokroić je na mniejsze kawałki. na talerzu wymieszać mąkę( u mnie 3 łyżki) z proszkiem do pieczenia i mlekiem tak by ciasto miało konsystencję naleśnikowego. Dodać przyprawy wg uznania i tarty żółty ser. Wymieszać i w tym umoczyć umąconą rybę a następnie obustronnie ją usmażyć na gorącym oleju. Obsuszyć na ręczniku papierowym. U mnie rybka była podane z buraczkami i ziemniakami gotowanymi. Smacznego!

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx