Na pewno tez tak macie, że w lodówce znajdują się resztki produktów i zastanawiacie się co z nimi począć. Oto przykład na ich wykorzystanie. Polecam!
- Składniki:
- 4 jajka gotowane
- 1 puszka warzywna 3 składnikowa: kukurydza, groszek i marchewka
- kilka liści zielonej sałaty
- kilka pomidorków małych
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
Wykonanie:
Jaja obrać i podzielić na pół. Odłożyć na bok. Listki sałaty umyć, wysuszyć i odłożyć do dekoracji . Pomidorki umyć i odsączone też odłożyć do dekoracji. Z puszki: tuńczyka i warzywnej odlać zalewę, a ich zawartość przełożyć do salaterki. Dodać musztardę, majonez i wymieszać ,doprawić solą i pieprzem. Nakładać na talerze, z boku których ułożyć połówki jajek, a całą sałatkę udekorować liśćmi sałaty i pomidorkami. Smacznego!