Napisałam do grilla, ale może też być na kolację czy do pracy. Szybko się nią robi i jeszcze szybciej znika z talerza. Polecam!
- Składniki:
- 100 g drobnego ugotowanego makaronu podobnego do ryżu
- 10 dag szynki konserwowej
- 1 długi ogórek świeży
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 op. sera sałatkowego
- 1 p. kukurydzy
- sól i pieprz
- koperek
- szczypiorek
- 1 łyżka naturalnego jogurtu
- 2-3 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- kilka listków zielonej sałaty
Wykonanie:
Do dużej salaterki włożyć ugotowany makaron, pokrojoną w kosteczkę szynkę i ogórek oraz rzodkiewki. dodać serek kanapkowy, odciśniętą z zalewy kukurydzę, pokrojony drobno koperek zielony i szczypiorek. Do tego porwać na małe części zieloną sałatę, wcisnąć sok z cytryny, dodać jogurt naturalny i majonez. Wszystko delikatnie wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz i gotowe. Smacznego!