Sałatka z fasolki szparagowej do grilla lub na lunch

Sałatkę można spożywać na gorąco lub zimno. Świetna do grilla lub do pracy. Polecam przepis podpatrzony z zagranicznego Instagrama.

  • Składniki:
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 1 duży ziemniak
  • garść prażonych włoskich orzechów
  • sól
  • dressing:
    sok z 1/2 cytryny dużej lub całej małej
  • 2 łyżeczki musztardy ziarnistej
  • 1/2 łyżki miodu
  • pieprz do smaku
  • oliwa wg uznania
  • garść mielonego parmezanu

Wykonanie:
Wyciąć ogonki z fasoli szparagowej, obrać ziemniaka, pokroić go na mniejsze kawałki  i ugotować wszystko razem w osolonej wodzie. W misce połączyć ze sobą składniki dressingu. Wsypać odcedzone i ugotowane warzywa. Wymieszać i posypać całość prażonymi orzechami. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx