Sałatka z kukurydzą i awokado

Kolorowa, szybka, łatwa do wykonania i smaczna. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 awokado
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli ( ja miałam czerwoną)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Miąższ z każdej z połówek wydrążyć łyżką i pokrojony włożyć do miski. Z kukurydzy i fasoli odlać płyn i włożyć warzywa do miski z awokado. Wymieszać majonez z jogurtem i wlać do miski. Czosnek przetrzeć na drobno lub praską. Paprykę wydrążyć z nasion i drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać i polać do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. smacznego!

Uwaga!
Pestki z awokado nie wyrzuca tylko ją podsuszyć na parapecie okiennym i zetrzeć na tarce. Tymi wiórkami z pestek można zasilać kwiaty doniczkowe i balkonowe jako naturalnym nawozem. Polecam, trochę te wiórki zmieszać z ziemią.

 

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx