Kolorowa, szybka, łatwa do wykonania i smaczna. Polecam!
- Składniki:
- 1 awokado
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli ( ja miałam czerwoną)
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Miąższ z każdej z połówek wydrążyć łyżką i pokrojony włożyć do miski. Z kukurydzy i fasoli odlać płyn i włożyć warzywa do miski z awokado. Wymieszać majonez z jogurtem i wlać do miski. Czosnek przetrzeć na drobno lub praską. Paprykę wydrążyć z nasion i drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać i polać do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. smacznego!
Uwaga!
Pestki z awokado nie wyrzuca tylko ją podsuszyć na parapecie okiennym i zetrzeć na tarce. Tymi wiórkami z pestek można zasilać kwiaty doniczkowe i balkonowe jako naturalnym nawozem. Polecam, trochę te wiórki zmieszać z ziemią.