Prosta, szybka w przyrządzaniu i jeszcze szybciej znika z talerzy. Polecam!
- Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 1 mała puszka kukurydzy odsączonej z zalewy
- 1 cebula czerwona
- pęczek koperku zielonego lub natki pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- garść pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz do smaku
- 1 woreczek ugotowanego ryżu
Wykonanie:
Jaja obrać ze skorupki i podzielić na kosteczkę, cebulę obrać i też pokroić drobno. Tuńczyka w sosie własnym dodać do jaj i cebuli. Ogórki drobno pokroić, a pomidorki podzielić na pół. Do całości dodać odsączoną kukurydzę i drobno pokrojony zielony koperek lub natkę pietruszki. Do tego dodać majonez, musztardę, wszystko dobrze wymieszać i do smaku posypać solą i pieprzem. W sałatkę na końcu dodajemy ryż ugotowany na sypko. Całość znowu mieszamy i podajemy na obiad, kolację lub jako danie do grilla. Smacznego!