Sernik na zimno mango z porzeczką

Proponuję zrobić pyszny sernik na zimno o smaku mango podkreślonym czarną porzeczką. Sernik jest zrobiony na bazie gęstego jogurtu naturalnego. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 kg jogurtu naturalnego gęstego
  • dowolne herbatniki, biszkopty lub krakersy
  • 500 g serka mascarpone
  • 450 ml pulpy mango w puszce
  • 4 op. galaretek cytrynowych
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżka cukru waniliowego domowego( przepis w blogu)
  • 1 słoik dżemu porzeczkowego lub galaretki porzeczkowej( przepisy w blogu)

Wykonanie:

Blachę 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na całej powierzchni blachy wykładamy ciastka ( ja miałam krakersy). Na to równomiernie rozprowadzamy dżem lub galaretkę porzeczkową. W 1 szkl. wrzątku dokładnie rozmieszać musimy 4 galaretki. Do miski miksera wlewamy  jogurt, serek mascarpone , pulpę mango i mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy tężącą galaretkę cytrynową i cukier wan iliowy. Całość wlewamy na przygotowane ciastka posmarowane dżemem. Równo rozprowadzamy i wkładamy najlepiej na noc do lodówki. Na drugi dzień możemy delektować się widokiem, smakiem i zapachem tego oryginalnego i łatwego w wykonaniu sernika.  Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx