Snikers bez pieczenia

Snikers

Snikers bez pieczenia

 

Przepis ten usłyszałam w radiu, spróbowałam i po własnych modyfikacjach doprowadziłam do perfekcji. Ilekroć zjawią się niespodziewani goście i mam potrzebne składniki, to raczę ich tym prostym i przepysznym ciastem snikers bez pieczenia.

 

  • Masa budyniowa:
  • 3 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru

 

Wykonanie masy budyniowej:
Do garnka wlać 2 szklanki mleka, dodać masło i 1 szklankę cukru. Całość zagotować. W 1 szklance mleka rozprowadzić 1 szklankę mąki krupczatki i wlać na gotujące mleko. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje.

 

  • Pozostałe składniki:
  • 4 paczki herbatników Petti-Berry
  • 2 paczki krakersów
  • pół litra śmietany kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 puszka masy krówkowej lub innej np. kawowej (do wyboru w marketach)
  • 1 paczka płatków migdałowych

 

Na blachę układamy:
– herbatniki, na to
– gorącą masę budyniową, na to
– krakersy, na to
– masa krówkową lub inna, na to
– krakersy, na to
– ubita śmietana z cukrem pudrem
– całość oprószamy płatkami migdałowymi

Snikersa wkładamy do lodówki. Podajemy do kawy.

SMACZNEGO!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx