Soczysta pierś z kurczaka
Polecam tym, którzy przeznaczają na wykonanie obiadu do pół godziny.
- Składniki:
- 1 torebka ,,Pomysł na soczystą pierś kurczaka” Winiary
- 500 g piersi kurczaka
Wykonanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i rozbić je lekko pojedynczo przez folię na grubości ok. 2 cm. Na suchą patelnię nałożyć 1 papirus z torebki Winiary tak by przyprawy z papirusu były na wierzchu. Nakładamy na to rozbity filet tak by zajął połowę jego powierzchni. Drugą połową jak kołderką nakrywamy filet od góry. Pieczemy po 5 minut z każdej strony, przewracając mięso do góry nogami wraz z papirusem. Po upieczeniu przekładamy soczyste mięso na talerz oczywiście wyrzucając papirus – pergamin. Łatwe i szybkie danie dla zapracowanych – polecam!