Sos hinduski

Sos hinduski

Sos hinduski

 

Sos hinduski to sos pomidorowy ostry w słojach z nutą orientu. Spróbujcie!

 

  • Składniki:
  • 2 kg papryki czerwonej
  • 2 papryczki chili
  • 1 kg pomidorów
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka octu jabłkowego
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżki vegety domowej roboty (Przepis na domową vegetę)
  • 1-1,5 łyżki soli
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 kostki rosołowe

 

Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i drobno pokroić. Wszystko wrzucić do garnka (oprócz octu). Wymieszać, zagotować, na końcu dać ocet. Całość zmiksować, chwilę pogotować i gorącym sosem zalać słoiki. Dobrze zakręcić, odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować!

 

Smacznego 😉

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx