Polecam do pieczeni mięsnej lub pasztetu jajecznego. Wcale nie jest bardzo ostry jak to wynika z nazwy, bowiem w środku jest zielony pieprz w zalewie. Sos o kremowej konsystencji. Przepis od Ani -dziękuję.
- Składniki:
- 1/2 szkl. białego wina
- 200 ml śmietany kremówki 30%
- 1/2 słoika zielonego pieprzu w zalewie ( 50 g)
- 1 łyżka musztardy
Wykonanie:
Na patelnię wlać wino i odsączony z zalewy pieprz. Odparować i dodać do tego śmietanę. Podgrzewać często mieszając do zgęstnienia. Na końcu dodać 1 łyżkę musztardy.Wymieszać i ewentualnie dosmaczyć solą, cukrem. Ja już tego nie dodawałam, bo wino było słodkie a reszta miała już odpowiedni smak ( miałam musztardę rosyjską ostrą). Smacznego!