Sos pieprzowy

Polecam do pieczeni mięsnej lub pasztetu jajecznego. Wcale nie jest bardzo ostry jak to wynika z nazwy, bowiem w środku jest zielony pieprz w zalewie. Sos o kremowej konsystencji. Przepis od Ani -dziękuję.

  • Składniki:
  • 1/2 szkl. białego wina
  • 200 ml śmietany kremówki 30%
  • 1/2 słoika zielonego pieprzu w  zalewie ( 50 g)
  • 1 łyżka musztardy

Wykonanie:
Na patelnię wlać wino i odsączony z zalewy pieprz. Odparować i dodać do tego śmietanę. Podgrzewać często mieszając do zgęstnienia. Na końcu dodać 1 łyżkę musztardy.Wymieszać i ewentualnie dosmaczyć solą, cukrem. Ja już tego nie dodawałam, bo wino było słodkie a reszta miała już odpowiedni smak ( miałam musztardę rosyjską ostrą). Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx