Sposób na czerstwy chleb

Masz w domu nadmiar czerstwego chleba i nie wiesz co z nim zrobić? Proponuję dawny odkurzony przepis jeszcze z czasów PRL, kiedy to nic nie było na półkach a matki kombinowały jak swoim dzieciom urozmaicić jedzenie. Takim pomysłem był CHLEB W JAJKU! Smaczny, pożywny i prosty. Polecam!

  • Składniki:
  • kilka kromek czerstwego chleba
  • 4 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta pieprzu i soli
  • szczypiorek
  • olej do smażenia
  • 40 g żółtego tartego sera

Wykonanie:
Jaja rozbić na talerz, rozmącić widelcem i dodać: sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony i tarty ser i drobno pokrojony szczypiorek/ Wymieszać i w tej masie jajeczno-serowej maczać najpierw z jednej a potem drugiej strony pojedynczo kromki chleba. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano każdą kromkę chleba obustronnie. Przełożyć na talerze i można polać ketchupem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx