Ów talerz i jego zawartość może być przystawką, śniadaniem czy kolacją. Cieszy oko i podniebienie. Polecam!
- Składniki:
- dowolny ser
- liście szpinaku
- jabłka
- pomidorki koktajlowe
- papryka różnokolorowa
- fasolka szparagowa
- kaszka kuskus
- sól i pieprz
- słodka papryka w proszku
- kumin
- mix ziaren : słonecznika, dyni, pinia….
- ziarenka czarnuszki
- natka pietruszki
Wykonanie:
Ser pokroić w większą kostkę lub plastry. Brokuł i fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie tak by były chrupiące. Kaszkę kuskus zalać wrzątkiem i kiedy ziarenka napęcznieją, dowolnie doprawić solą. Paprykę, jabłka i pomidorki umyć. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki. Jabłka i paprykę wydrążyć z gniazd nasiennych. Jabłka pokroić na cienkie plasterki a paprykę na podłużne paseczki. Szpinak umyć i wysuszyć listki na ręczniku papierowym. Całość poukładać na talerzach. Doprawić przyprawami, solą i pieprzem a na koniec posypać czarnuszką, ziarnami słonecznika, dyni, piniowymi i ozdobić natką pietruszki. Smacznego!