Wątrobianka z orzechami włoskimi

Przepis zdobyty od znajomej. Przepyszna wątrobianka posmarowana na chlebku. Niebo w gębie- polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • szczypta majeranku
  • sól i pieprz do smaku, garstka orzechów włoskich
  • olej do smażenia
  • 1/2 k. masła ( 100 g)

Wątróbkę umyć, oczyścić z błon i zalać wodą na 1 godz.( można też zalać mlekiem). Odcedzić na sicie i poddusić na patelni. Na tą samą patelnię wlać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Do blendera włożyć wątróbkę z podduszoną cebulką i wszystkie pozostałe składniki. Powinna powstać pasta . Smarujemy nią chleb i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx