Pasta rzodkiewkowa na kanapki
Lubisz rzodkiewki? Polecam pyszną pastę rzodkiewkową na kanapki zarówno na śniadanie jak i kolację. Zapraszam do spróbowania! 🙂
- Składniki:
- 1 pęczek czerwonych rzodkiewek
- 1 cebula średnia
- 2 łyżki majonezu
- 3 jajka
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka drobno siekamy. Rzodkiewki dokładnie myjemy najlepiej wodą z octem lub sodą by pozbyć się pestycydów (jeśli są kupione w markecie). Potem drobno je ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z jajkami. Dodajemy majonez, drobno pokrojoną cebulkę, sól oraz pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy pastą kanapki.
Smacznego 🙂