Pasta rzodkiewkowa

Pasta rzodkiewkowa

Pasta rzodkiewkowa na kanapki

 

Lubisz rzodkiewki? Polecam pyszną pastę rzodkiewkową na kanapki zarówno na śniadanie jak i kolację. Zapraszam do spróbowania! 🙂

 

  • Składniki:
  • 1 pęczek czerwonych rzodkiewek
  • 1 cebula średnia
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 jajka
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka drobno siekamy. Rzodkiewki dokładnie myjemy najlepiej wodą z octem lub sodą by pozbyć się pestycydów (jeśli są kupione w markecie). Potem drobno je ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z jajkami. Dodajemy majonez, drobno pokrojoną cebulkę, sól oraz pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy pastą kanapki.

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx