Wiosenna sałatka

Najlepiej robić ją na wiosnę kiedy to mamy nowalijki na straganach warzywnych. Prosta, szybka i zachwyca kolorami i smakiem. Polecam!

  • Składniki:
  • jajka ugotowane na twardo( u mnie 4 szt)
  • 1 główka sałaty
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 p. kukurydzy
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • jogurt naturalny mały kubek
  • kilka łyżek śmietany 18%
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Do miski wkroić obrane jaja i warzywa. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do miski.  Zalać jogurtem naturalnym wymieszanym z sokiem z cytryny i śmietaną. Do smaku dodać sól i pieprz. Wszystko wymieszać i podawać w salaterkach. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx