Najlepiej robić ją na wiosnę kiedy to mamy nowalijki na straganach warzywnych. Prosta, szybka i zachwyca kolorami i smakiem. Polecam!
- Składniki:
- jajka ugotowane na twardo( u mnie 4 szt)
- 1 główka sałaty
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 p. kukurydzy
- kilka pomidorków koktajlowych
- jogurt naturalny mały kubek
- kilka łyżek śmietany 18%
- sok z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Wykonanie:
Do miski wkroić obrane jaja i warzywa. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do miski. Zalać jogurtem naturalnym wymieszanym z sokiem z cytryny i śmietaną. Do smaku dodać sól i pieprz. Wszystko wymieszać i podawać w salaterkach. Smacznego!