Zielone masło

Udało Ci się kupić młody pęczek  pietruszki z natką to zachowaj korzenie pietruszki do innych dań, a natkę wraz z łodygami dokładnie umyj. Przyda Ci się do wykonania zdrowego masełka i przy tym przemycenia w nim natki pietruszki, której dzieci niespecjalnie chcą jeść. Polecam!

  • Składniki:
  • 1-2 pęczki natki z młodej pietruszki
  • 1/2 kostki masła
  • sól do smaku

Wykonanie:

Umytą i ususzoną natkę pietruszki wraz z łodygami drobno pokroić i wrzucić do blendera. Dodać miękkie masło. Całość zblendować do uzyskania gładkiej zielonej konsystencji. Przełożyć do miseczki lub salaterki. Zielone masełko można rozsmarować na kanapkach, lekko do smaku posolić, na to położyć np. plaster żółtego sera, pomidor i piękna kanapka ciesząca oko zrobiona . A jaka zdrowa!!! Polecam!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx