Kiedyś robiłam też takie placuszki ale wg innego przepisu. Teraz zapraszam na wersję nr 2 . Wyszły wyższe i pulchniejsze. Polecam!
- Składniki:
- 1/2 kg serka wiejskiego( 1 duże opakowanie)
- 7 łyżek mąki pszennej
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej rzepakowy do smażenia
- kilka kropel olejku migdałowego lub rumowego
Wykonanie:
Odsączyć serek ze śmietanki i włożyć do miski z pozostałymi składnikami. Wymieszać i kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do rumianego koloru obustronnie. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z owocami, dżemem, śmietanką, cukrem- jak kto lubi. Smacznego!

Podaję też wersję poprzednią na te placuszki:


