Sos tatarski

Sos tatarski

Sos tatarski

 

Sos tatarski najlepiej smakuje z rybą. Ja lubię tym ostrym sosem smarować pasztety lub wędlinę domowej roboty typu szynka, schab (Przepis na schab ze śliwką i schab pieczony).

 

  • Składniki:
  • 100 g pieczarek marynowanych (Przepis na marynowane pieczarki)
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajo na twardo
  • 1 łyżeczka kaparów ze słoika
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny do smaku

 

Wykonanie:
Pieczarki, ogórki konserwowe, cebulę i kapary drobno pokroić. Wymieszać. Musztardę, majonez, sól, pieprz, sok z cytryny dodać do tej mieszanki. Dobrze połączyć i wstawić co najmniej na godzinę do lodówki. Podawać z ulubioną rybą lub jak kto lubi smarować kanapki z wędliną, czy serem żółtym.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx